Euro Series Nürburgring: Eerste overwinning voor Juncadella - Sims winnaar race 2

Het Prema Powerteam realiseerde in de eerste race de dubbel met Juncadella voor Müller, terwijl de derde plaats naar Wehrlein ging. In de tweede race was het echter terugkomer Alexander Sims die allen het nakijken gaf en de race won voor Marciello en Rosenqvist.
Vertrokken van op de pole behaalde Juncadella de overwinning in de eerste race met meer dan vijf seconden voorsprong op teamgenoot Sven Müller. Marciello, tweede in het kampioenschap kwam niet verder dan de zesde plaats en ziag zijn puntenachterstand groeien.

Alexander Sims, rijder bij Status Grand Prix in het WEC, maakte na twee jaar een terugkeer in de F3 Euro Series aan het stuur van een Dallara van het T-Sport team en dankzij de omgekeerde grid kon de Brit van op de pole starten voor race2. De Brit profiteerde optimaal van zijn gunstige uitgangspositie en won de race en schonk zo ook een eerste overwinning in de Euro Series aan de Nissan F3 motor. Marciello pakte onmiddellijk na de start de tweede plaats en zou die niet meer afstaan. Rosenqvist pakye uiteindelijk het laatste podiumplaatsje nadat Carlos sainz Jr., lang derde een drive-through kreeg wegens het te lang werken aan zijn wagen op de grid.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op zaterdag 18 augustus 2012 om 18:19