Slovakia Ring 2: BMW naar gemakkelijke zege in de kwalificatierace

Vita4One Racing Team - BMW Z4 GT3Vita4One Racing Team - BMW Z4 GT3
Zoals verwacht won BMW de kwalificatierace en dat op vrij eenvoudige wijze. Buurman/Bartels, die van op de pole vertrokken, wonnen ook de race voor hun teamgenoten Lauda/Mayr-Melnhof. Het enige merk dat wat weerwerk kon bieden, was Mercedes en beide wagens van het All-Inkl.com Münnich team eindigden dan ook op de derde en vierde plaats. Vanthoor eindigde met Ortelli als vijfde, terwijl Ide met een niet vooruit te branden Ferrari als tiende over de lijn kwam.
Nooit stonden er minder wagens aan de start van een GT1 race, met twaalf waren ze op de grid voor de kwalificatierace op de Slovakia Ring. Het was dan nog niet de bij de kwalificatie gecrashte Lamborghini die ontbrak op de startgrid, Reiter had snel een vervangwagen laten overkomen, maar de Sunred Ford. Pavlovic meldde zich ziek en de Ford moest wegens gebrek aan een tweede rijder aan de kant blijven. Buurman/Bartels op vertrokken kop en zouden nooit bedreigd worden, de tweede Vita4One BMW had meer moeite met beide Mercedes AMG’s. Na een moeilijke pitstop viel Mayr-Melnhof terug naar de vierde plaats achter beide wagens met de ster maar de Duitser slaagde er in de twee All-Inkl.com wagens voorbij te gaan en de tweede plaats te pakken. Naar het einde van de race toe moesten de Mercedessen de BMW’s laten gaan en Basseng/Winkelhock zagen Pastorelli nog naderen tot in hun kielzog.

Vanthoor had een slechte start en viel terug, maar een mooie remonte gevolgd door een prachtige stint van ploegmaat Ortelli bracht de Audi naar de vijfde plaats ondanks een rommelige pitstop. De BMW’s of de Mecedessen nog bedreigen zat er echter nooit in. De tweede Audi met Jarvis aan het stuur nam dan weer een goede start en kwam als vierde door maar een lekke band maakte al na zeven ronden een einde aan de race van de Brit. Kox/O’Young brachten hun Lamborghini naar de zesde plaats. De tweede Gallardo ging als laatste van start en kreeg ook nog een stop and go toegekend wegens het wisselen van wagen en speelde dus geen rol van betekenis in de race en eindigde als elfde en laatste. Opnieuw kwamen de Ferrrari’s en de McLaren’s er niet aan te pas. Voor Ferrari eindigden Vilander/Salaquarda als zevende en Ide/Castelacci als tiende. De McLaren’s die nooit voldoende grip vonden moesten kwamen niet verder dan de achtste en negende plaats.

Bartels/Buurman lopen verder uit in het kampioenschap voor rijders met negen punten voorsprong op Basseng/Winkelhock. Bij de teams behoudt All-Inkl.com Münnich Motorsport de leiding.

Uitslag Qualifying Race Slovakia Ring 2012:

  1. Buurman/Bartels (BMW Z4), 29 ronden
  2. Mayr-Melnhof/Lauda (MW Z4)
  3. Basseng/Winkelhock (Mercedes-Benz SLS AMG)
  4. Pastorelli/Jäger (Mercedes-Benz SLS AMG)
  5. Ortelli/Vanthoor (Audi R8 LMS ultra)
  6. Kox/O'Young (Lamborghini Gallardo LP600+)
  7. Vilander/Salaquarda (Ferrari F458 Italia)
  8. Makowiecki/Dusseldorp (McLaren MP4-12C)
  9. Demoustier/Parente (McLaren MP4-12C)
10. Ide/Castelacci (Ferrari F458 Italia)
11. von Thurn und Taxis/Rosina  (Lamborghini Gallardo LP600+)

Foto: Tibor Szabosi/SRO


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op zaterdag 18 augustus 2012 om 23:15


Andere publicaties op Racingworld.be...