Road America: Dyson Racing verslaat Muscle Milk Pickett - Viper Goossens van de baan

Dyson Racing - Lola B12/60 MazdaDyson Racing - Lola B12/60 Mazda
De zevende manche van het ALMS kampioenschap mondde niet uit in de gebruikelijke overwinning van de Muscle Milk Pickett Racing HPD, maar zag de Dyson Racing Lola na vier uur racen als eerste over de lijn komen met 0.083 seconde voorsprong op de HPD. Bij de LMP2's ging de overwinning naar de Morgan Nissan van Conquest Racing, terwijl BMW ging lopen met de overwinning bij de GT's. Marc Goossens' teammaat ging met de Viper naast de baan en gaf op.
Voor het eerst sinds lang werd de absolute heerser in de ALMS, de Muscle Milk Pickett Racing HPD ARX-03a geplaagd door mechanische problemen. Bij het begin van de race verloor de wagen vier ronden in de pits, Klaus Graf en Lucas Luhr zouden echter een fenomenale inhaalrace inzetten die hen terug bracht in het spoor van de leiders de Dyson Lola van Smith/Dyson. Deze laatste wagen was nochtans achteraan op de grid gestart na problemen tijdens de kwalificatie, maar al na negen ronden was de Lola B12/60 opgeklommen tot de tweede plaats achter de HPD. In de laatste ronden voerde Lucas Luhr de druk op Guy Smith op maar de Lola kan nipt de HPD voorblijven en alzo na Sebring een tweede overwinning binnenhalen. Ook op de derde plaats vinden we een LMP1 terug met de Lola B11/66 Mazda van Burgess/Marsal/Lux.

Bij de LMP2’s ging de overwinning naar de Conquest Racing Morgan Nissan van Heinemeier Hansson/Plowman die als vierde algemeen over de lijn kwamen. Zij hadden twee ronden voorsprong op de Lola Judd van Foster/Dempsey die echter maar als negende algemeen eindigde achter vier PC Oreca FLM09’s. In de GT categorie ging de RLL BMW van Auberlen/Müller met de overwinning lopen voor de Flying Lizard Porsche van Long/Bergmeister en de Extreme Speed Ferrari van Sharp/van Overbeek. De eerste Corvette met Gavin en Milner aan het stuur werd slechts vierde. Beide SRT Viper’s  kwamen snelheid te kort en startten als laatste in de GT categorie. Na vier ronden was het al over en uit voor Marc Goossens nadat Kemdall met de wagen naast de baan ging. De tweede Viper van Farnbacher/Wittmer klasseerde zich als tweeëntwintigste algemeen en negende bij de GT’s. Onze noorderbuur Jeroen Bleekemolen won met zijn teammaat MacNeil voor de tweede keer op rij de Cupklasse in hun Porsche 911 GT3 Cup.

Foto: ALMS


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ALMS op zondag 19 augustus 2012 om 10:36


Andere publicaties op Racingworld.be...