Slovakia Ring 2: Opnieuw Bartels/Buurman bij de Championship Race

Podium na de championship race op de SlovakiaringPodium na de championship race op de Slovakiaring
Na de kwalificatierace heeft het duo Michael bartels en Yelmer Buurman nu ook de hoofdrace gewonnen. Het duo was ook nu weer te sterk voor de rest van de tegenstanders en de zege kwam nooit in het gedrang. Mercedes was opnieuw de sterkste concurrent van BMW en Basseng/Winkelhock namen in extremis de tweede plaats over van de tweede Vita4One BMW. De Belgen kenden minder geluk, Vanthoor en Ortelli reden een mooie race maar verloren opnieuw alle kansen na een chaotische pitstop. Enzo Ide, die nooit meekon met de Ferrari, moest opgeven na een klapband.
BMW domineerde de race en stevende af op de dubbel totdat Winkelhock  profiteerde van een safety car procedure om Lauda voorbij te gaan en alsnog de tweede plaats aan Mercedes te schenken. De overwinning van Bartels/Buurman kwam nooit in gevaar en het duo wint zo zijn tweede GT1 race dit jaar op hetzelfde circuit als waar BMW de eerste zege binnen haalde. Lauda/Mayr-Melnhof  waren op weg naar de tweede plaats wanneer op vijf minuten van het einde een safety car procedure na een crash van de McLaren van Demoustier/Parente het ganse veld terug bij elkaar bracht. Bij het binnenrijden van de safety car was Lauda minder goed weg dan Winkelhock en zag de Mercedes voorbij razen om alzo BMW de dubbel te ontzeggen.

De Belgian Audi Club Team WRT legde beslag op plaatsen vieren vijf, maar de beide Audi’s reden geen foutloze race. Opnieuw stuntelde de crew bij de pitstops waardoor Vanthoor/Ortelli niet alleen veel tijd verloren maar bovendien een drive-through kregen aangesmeerd voor een fout tijdens de ravitaillering. Daardoor moest het Frans-Belgische duo de vierde plaats laten aan hun teamgenoten Jarvis/Stippler. Ferrari kwam er niet aan te pas, alhoewel Vilander/Salaquarda nog de zesde plaats inpikten. Ide kende een zeer frustrerend weekend, de Ferrari had een aanrijding met de Mercedes van Pastorelli/Jäger en gaf daarna op nadat een klapband schade had toegebracht aan de ophanging. Als gevolg van de aanrijding viel de Mercedes van Pastorelli en Jäger terug en kwam niet verder dan de achtste plaats achter de Lamborghini van Kox/O’Young.

Opnieuw werd het een catastrofale race voor Hexis, de McLaren #1 van Makowiecki/Dusseldorp gaf al op na één ronde en Demoustier/Parente werden nog als negende en laatste geklasseerd nadat de wagen op het einde van de race de motorkap verloor en alzo voor een safety car procedure zorgde. Pavlovic was nog steeds ziek waardoor Anreas Zuber alleen aan de start verscheen met de Ford GT en dan ook noodgedwongen de wagen aan de kant zette toen zijn rijtijd er op zat.

Foto: Tibor Szabosi/SRO


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op zondag 19 augustus 2012 om 18:09


Andere publicaties op Racingworld.be...