ADAC GT Masters: Lausitzring: Tweede zege op rij voor Porsche duo Tandy en Engelhart

Team Geyer&Weinig EDV-Unternehmensberatung - Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3 RTeam Geyer&Weinig EDV-Unternehmensberatung - Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Net als bij de eerste race op zaterdag ging de overwinning in de tweede race naar de Team Geyer&Weinig EDV Schütz Motorsport Porsche van Nick Tandy en Christian Engelhart. Nochtans leek de overwinning weggelegd voor een andere Porsche, de Fach Auto Tech 911 van Dolenc en Ragginger, tot wanneer eerstgenoemde in de voorlaatste ronde de leidende Porsche in de grindbak zette. De tweede plaats ging naar de BMW van Hürtgen/Schwager en binnen de 2.5 seconden volgden nog de Corvette van Keilwitz/Alessi, de Mercedes van Asch/Götz en de Mercedes van Buhk/Simonsen. De Belgen kwamen weer in het stuk niet voor, Martin eindigde negentiende en Verdonck zag zijn wagen al na één ronde er de brui aan geven.
Fach Auto Tech - Porsche 911 GT3 RFach Auto Tech - Porsche 911 GT3 R
Ragginger, vertrekkende van op de pole, was als eerste weg en nam autoritair de leiding om bij de pitstop al 6.5 seconden voorsprong te hebben op de Porsche van Tandy. Dolenc die overnam van Ragginger kon de voorsprong behoeden en was op weg naar de overwinning tot hij in de voorlaatste ronde de controle verloor over de wagen en in de grindbak eindigde. Engelhart hield eerst de aanvallen af van de Mercedes van Asch en daarna die van de BMW van Hürtgen en kreeg zo alsnog de overwinning cadeau. Asch had lange tijd zicht op de tweede plaats, maar versnellingsbak problemen deden de Mercedes nog terugvallen naar de vierde plaats achter de BMW en de Corvette van Alesssi/Keilwitz. Sandström en Mies brachten hun Prosperia uhc speed Audi R8 LMS ultra naar de zesde plaats voor de Mercedessen van Arnold/Margaritis en Stoll/Dobitsch. Nederlanders den Boer en Knap eindigden op een mooie negende plaats met hun DB Motorsport BMW Z4. Wendlinger behaalde voor zijn debuut in het ADAC kampioenschap een zevenentwintigste plaats op zaterdag en een drieëntwintigste plaats op zondag.

Maxime Martin vertrok van op de vierde positie en lag in vijfde stelling toen hij in de zevende ronde het slachtoffer werd van een klapband. Lunardi bracht de Alpina over de streep op een uitzichtloze negentiende plaats, waardoor beide rijders hun kansen op het behalen van de titel ernstig zien verkleinen. Nico Verdonck kwam al helemaal niet ver, de Belg parkeerde na nauwelijks één ronde zijn Ford GT aan de kant.

Foto's: ADAC GT Masters

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op maandag 27 augustus 2012 om 00:29