Moskou: Twee McLaren's op de eerste lijn

Hexis Racing - McLaren MP4-12CHexis Racing - McLaren MP4-12C
Het zijn de merken die vorige race naast de boot vielen, McLaren en Ferrari, die men nu op kop terugvindt. De AF Corse Ferrari van Vilander/Salaquarde domineerde beide vrije trainingen, terwijl het dan weer McLaren was die beide wagens vooraan plaatste in de kwalificatie. Vanthoor start morgen met de Audi van op de vierde startplaats en Enzo Ide zal als achtste op de grid staan. De wagens van het FIA GT3 kampioenschap rijden samen met die uit het GT World dit weekend en daar was het de Heico Mercedes van Buhk/Baumann die voor beide races de pole pakte.
Vita4One Racing Team - BMW Z4 GT3Vita4One Racing Team - BMW Z4 GT3
Zowel Ferrari als McLaren stonden nergens bij de vorige race op de Slovakiaring en bengelden achteraan het peloton. De situatie is helemaal omgeslagen op het circuit van Moscou waar McLaren zijn twee wagens helemaal vooraan ziet eindigen in de kwalificatie voor de AF Corse Ferrari van Vilander/Salaquarda. Voor de winnaar van vorige race, Vita4One BMW liep het dan weer helemaal mis. Bartels/Buurman kenden een motorprobleem en bleven steken in Q1 met de laatste tijd, terwijl de wagen van Lauda/Mayr-Meinhof niet verder geraakte dan Q2, met als gevolg twee BMW’s op de twee laatste startplaatsen. Ook de Sunred Ford, die met een volledig nieuw rijdersduo aan de start kwam, bleef steken in Q2. Zowel in Q1 als in Q2 stond er met Parente en Dusseldorp telkens al een McLaren bovenaan de tabellen.

Frank StipplerFrank Stippler
Alvaro Parente toonde zich ook de snelste in Q3 en schonk alzo een tweede pole dit jaar aan Hexis Racing. Het succes van McLaren was trouwens volledig met een tweede tijd voor Fred Makowiecki . Vilander, die in beide vrije trainingen de snelste was met de AF Corse Ferrari, zette nu een derde tijd neer voor Ortelli in de eerste WRT Audi. Frank Stippler reed de tweede WRT wagen naar de vijfde tijd en bleef zo beide All-Inkl Mercedessen voor. De Ferrari van Enzo Ide was de laatste wagen die doorstootte naar Q3 en bleef steken op een achtste tijd.

Heico Gravity-Charouz Team - Mercedez-Benz SLS AMG GT3Heico Gravity-Charouz Team - Mercedez-Benz SLS AMG GT3
De GT3’s werkten twee kwalificatiesessies af en het was tweemaal de Heico Mercedes van Baumann/Buhk die zich de snelste toonde, in de eerste sessie voor de Lamborghini van Proczyk/Mengesdorf in de tweede voor de Ferrari van Skryabin/Pier Guidi Alessandro. Zes van de 11 deelnemers in de GT3 zijn Ferrari’s naast twee Mercedessen, Twee Lamborghini’s en slechts één Audi.

Foto's: Petr Gabriel/SRO


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op zaterdag 01 september 2012 om 18:06


Andere publicaties op Racingworld.be...