Zandvoort: Nabeschouwing van de organisatoren op de Belgen

Supercar Challenge te ZandvoortSupercar Challenge te Zandvoort
Peter Hoevenaars zegevierde aan het stuur van zijn BMW 132i tijdens de tweede race voor de Supercar Challenge powered by Dunlop, in het kader van de Trophy of the Dunes, in het prachtige decor van het circuit van Zandvoort. Hoevenaars haalde het voor Ferry en Robin Monster, met de Seat Leon Supercopa en Martin Lanting en Bob Herber in de BMW Z4. Jimmy Adriaanssens eindigde met zijn Britse teammaat David Nye als beste Belg net naast het podium in de Supersport-divisie.
David Nye vertrok als zesde en gaf op diezelfde positie ook het stuur over aan Jimmy Adriaenssens. De Belg maakte al snel een plaats goed en kwam na moeilijkheden op de BMW van Pieter van Soelen zelfs terecht op de vierde plek. De afstand naar de derde positie was echter onoverbrugbaar en een podiumplaats zat er dus net niet in.

KTM X-BowKTM X-Bow
Adriaenssens nam tevens deel met de KTM X-Bow, die hij in zevende positie doorgaf aan Rudy Lemmens, na gestart te zijn van op P12. Lemmens maakte in zijn rijbeurt zelfs nog twee plaatsen goed en eindigde dus in het zog van de BMW van Adriaenssens en Nye. Het goede resultaat van vandaag is deels te danken aan de vervanging van een kapotte sensor van de luchtmassameter, die de motor enkele PK ontnam. Rudy Lemmens is overigens erg tevreden over dit weekend en we zien hem normaal gezien terug in Assen.

Vincent van Paemel en Jonas de Kimpe eindigden in de Seat Leon achtste algemeen, hun beste resultaat tot nog toe. Het duo ondervond wel veel last van zowel over- als onderstuur op de auto, maar zijn wel erg gelukkig met dit knappe resultaat.

Bart van den Broeck en Chris Voet reden dit weekend eveneens met een Seat Leon en werden 13de in de klasse en 14de algemeen. De vering van de wagen was vandaag heel wat beter afgesteld, maar door een misverstand in de pits verloren ze zowat 10 seconden en werden bijgevolg op achtervolgen aangewezen. Al bij al was dit toch een goede race voor het duo.

De zege in de Sport I-divisie ging naar een vrouwelijke deelneemster. Priscilla Speelman en John van der Voort wonnen met de BMW 130i. Rob Nieman won ten slotte de kleinste categorie, de Sport II-klasse, en dat aan het stuur van de Renault Clio RS.

De deelnemers van de Supercar Challenge powered by Dunlop trekken over drie weken naar de Belgische Ardennen, waar op het asfaltlint van Francorchamps de voorlaatste manche verreden wordt.
Spork Racing Team - Seat Leon SupercopaSpork Racing Team - Seat Leon Supercopa


Tekst & foto's: Supercar Challenge press


   Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 25 september 2012 om 07:34


Andere publicaties op Racingworld.be...