Valencia: RBM scoort met Farfus eerste pole van 2012!

Augusto Farfus - BMW Team RBMAugusto Farfus - BMW Team RBM
De troepen van Bart Mampaey hebben in het Spaanse Valencia hun eerste pole in de DTM 2012 beet! Augusto Farfus reed een 1:26.446 en had daarmee genoeg om zijn eerste pole-positie uit zijn DTM-carriëre achter zijn naam te schrijven. De Braziliaan ziet rond hem op de grid niets dan Audi's plaatsnemen, met de jonge Italiaan Edoardo Mortara mee op de eerste rij naast hem en Filipe Albuquerque en rookie Adrien Tambay achter hem op de tweede rij. Mercedes leek van zijn kant nergens te staan, met een teleurstellende veertiende chrono voor Wickens als beste vertegenwoordiger van het merk met de ster. Ook voor de titelpretendenten liep de kwalificatie minder; punteleider Paffet start als zestiende, Spengler als twaalfde, terwijl Green slechts als achttiende de race mag aanvatten.
Filipe Albuquerque en Edoardo MortaraFilipe Albuquerque en Edoardo Mortara
Waar BMW aan het feest kon, presteerde ook Audi bijzonder goed. Het merk met de vier ringen plaatste maar liefst zeven wagens in de top tien waarvan er vier doorstootten naar de strijd om de pole. Mercedes mag zich terecht vragen stellen bij haar kwalificaties; in Q1 mochten maar liefst zeven bolides van het merk de box opzoeken. Gary Paffett stootte vervolgens wel door naar Q2, maar kende daar ook zijn Waterloo. Bruno Spengler zou optimaal kunnen profiteren van de miserie bij Mercedes en dan vooral bij puntenleider Paffet, maar de Canadees slaagde er eveneens niet in door te stoten en start zoals vermeld slechts op rij zes.

BMW Team RBM - BMW M3 DTMBMW Team RBM - BMW M3 DTM
RBM presteerde al het ganse weekend goed en naast de pole van Farfus, staat ook de bolide van Priaulx vooraan, op de derde rij. Dat Farfus in bloedvorm verkeerde  bewees hij door zowel in Q&, Q2 als Q4 de snelste tijd neer te zetten. De enige die een kwalicatiesessie kon afsnoepen van de Braziliaan was de verrassend snelle jonge Fransman Adrien Tambay, die topte in Q3.

Foto's: BMW AG & Audi Motorsport


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in DTM
op zaterdag 29 september 2012 om 16:38


Andere publicaties op Racingworld.be...