RPN: Nico Verdonck, Maxime Martin en Jérôme Thiry aan de start

First Motorsport - Porsche 997First Motorsport - Porsche 997
Tijdens de laatste dagen, zelfs uren hebben heel wat jonge racetalenten de inschrijvingslijst voor het laatste BRCC-weekend van het seizoen versterkt. We hadden u al laten weten dat Maxime Soulet naast Pierre Grivegnée en Michael Schmetz de mooie Aston Martin GT3 zou besturen. Het laat het GPR team toe hun ambities voor de vijf uur durende nachtrace naar boven bij te stellen.
Maar sinds het verzenden van ons laatste persbericht hebben drie andere grote namen van de nationale en zelfs internationale autosport het startveld opgesmukt. In de eerste plaats denken we aan Jérôme Thiry. De Silhouette-specialist kruipt achter het stuur van de Gomez C10 met BMW-looks, een wagen die hij zal delen met de jonge Sarah Bovy en de Fransman Sacha Bottemanne, in de Franse Porsche Carrera Cup actief voor Sébastien Loeb Racing. Het doel van het trio is duidelijk: zowel in de race als in het kampioenschap een podiumplaats behalen!
 
Deze ochtend kwam er nog meer uitstekend nieuws, met de inschrijving van Maxime Martin. Hij start voor de eerste keer in de BRCC, aan het stuur van de Seat Copa Leon Coyote van het Astur Car team van Pierre Piron en Pascal Courrier.
 
“Pascal is een goede vriend, de eerste die me bij mijn debuut gratis liet rijden in de Fun Cup. Ik heb vorig jaar al eens met hem samen gereden op de Seat, tijdens de 12 Uur”, legt één van ’s werelds beste GT-rijders uit. “In het Tourisme Pro-kampioenschap deelt hij de leiding met de andere Seat van Nicolas Jussy. Ik wil hem helpen de titel te veroveren. Indien het zou regenen zullen we ons in ieder geval fantastisch amuseren!”
 
En dat is nog niet eens alles. We vernamen dat de snelle Nico Verdonck op de Porsche First Motorsport een handje komt toesteken aan Rik Renmans en Ward Sluys.
 
Met daarnaast nog de terugkeer van Kevin Caprasse, de meest recente laureaat van de Michelin Award, op de Seat van het Team Allure van Nicolas Jussy en het debuut van Guillaume Mondron in de Short Races, aan het stuur van de BMW Solution F Silhouette van de verbazende Franck Radet (derde in het kampioenschap achter de broers Thiers en Stéphane Lémeret) krijgt deze grootste finale van het Belgian Racing Car Championship nog een mooie injectie jeugdig enthousiasme!

Tekst & foto: Kronos Events press


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 09 november 2012 om 14:39


Andere publicaties op Racingworld.be...