VLN 5: Eerste overwinning voor Frikadelli Racing - Alzen met nieuw ronderecord

Frikadelli Racing Team is er vandaag voor het eerst in geslaagd een VLN race op het palmares te schrijven. De Porsche 911 GT3-R van het team rond Klaus Abbelen en Sabine Schmitz werd dit weekend naast Abbelen tevens bestuurd door ervaren rot Patrick Huisman en de voor de gelegenheid aangetrokken Fransman Patrick Pilet die in schril contrast nog maar aan zijn derde VLN-wedstrijd toe was. De tweede plaats ging naar de Team Schübert BMW van het trio Baumann/Sandritter/Al Faisal die vier minuten en vierenveertig seconden moesten toegeven op de lokale Porschisten. Het podium werd vervolledigd door de Manthey Racing Porsche in de Wochenspiegel kleuren van Weiss/ Krumbach/Kainz/Jacobs die op hun beurt maar nipt (+0.157s!) de blauwe Phoenix Audi voor bleef van Frank Stippler die de gebroeders Stuck een opleiding meegeeft om 'Ringmeister' te worden.
Nog voor de race effectief van start ging was het grote nieuws echter de pole positie van Uwe Alzen die met de BMW Z4 GT3 van zijn eigen team een onwaarschijnlijke poletijd neerzette in ideale omstandigheden. Met een 8:02.418 heeft Alzen dan ook het nieuwe VLN-record in handen, zelfs een naam als Frank Stippler gaf in zijn Phoenix Audi (P2) meer dan vier seconden toe tijdens de kwalificaties. Zoals u op de beelden hieronder kan zien raast Alzen de ‘Ring af onder een ideale ochtendzon en dat op een goed ingerubberd asfaltlint en met het uitstekende BMW Z4 chassis. In de race moest de Z4 van het trio Alzen-Margaritis-Wlazik de strijd echter vroegtijdig staken met mechanische pech.

Tot slot vestigen we ook nog even de aandacht op de zevende plaats algemeen en derde in de klasse van de RTR Porsche GT3 Cup van Markus Palttala en Jos Menten. Het Fins-Nederlandse duo had in de laatste ronde zelfs even de leiding in de Cup-klasse in handen, maar moest uiteindelijk tempo laten zakken wegens een brandstoftekort.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 20 juli 2013 om 18:20


Andere publicaties op Racingworld.be...