Kortnieuws met Aston Martin, Alpina, Mercedes en Spyker

Nadat Aston Martin eerder deze week bekend maakte dat het GPR zal steunen bij het inzetten van een DBR9 GT3 in de Belcar, zal nu ook het Franse LMP Motorsport dezelfde steun verkrijgen voor het inzetten van twee wagens in het Franse GT kampioenschap. De twee Aston's zullen daarnaast ook te zien zijn in het FIA GT3 kampioenschap. Na de overstap van Hexis naar de Blancpain Endurance series, zal LMP Motorsport als enige de aanwezigheid van het Britse merk verzekeren in het Europese GT3 kampioenschap.

Het zou wel eens best kunnen dat het Duitse ADAC GT kampioenschap een mooier veld aan de start kan brengen dan het Europese GT3 kampioenschap. Ook Engstler Motorsport komt nu uit het Duitse kampioenschap en wel met twee Alpina's B6. Black Falcon, dat zich al eerder inschreef in het kampioenschap, meldt nu ook dat ze met minstens één Mercedes SLS aan de start van de 24 uren van Francorchamps zal verschijnen.

Verder vernamen we dat het Nederlandse Spyker Cars N.V. op het punt staat om verkocht te worden aan de Britse holding CCP Global Holdings. CCP heeft nu al verschillende luxe merken in zijn bezit en wil nu uitbreiden naar de automobielwereld. Een van de grote mannen achter CCP is de Rus Vladimir Antonov. Wat deze verkoop betekent voor het sportief programma van Spyker, dat voor dit jaar toch al was stilgelegd, valt nog af te wachten.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 25 februari 2011 om 19:59


Andere publicaties op Racingworld.be...