Euro Series: Neurenberg: Vanthoor verliest overwinning - update

Het leek erop dat het nog maar eens een zwart weekend voor Vanthoor zou worden. De Belg lukte slechts de zevende tijd en dat terwijl zijn drie ploegmaats de drie eerste plaatsen op de startrij veroverden. De race werd echter bepaald door het weer. In de regen reed Vanthoor een goede race en pakte de leiding toen de leiders binnen moesten om banden te wisselen. Ondanks dat hij nog onder druk kwam te staan van Abt behield hij de leiding en won zijn eerste race van het jaar.
Drie Signature wagens vooraan op de startopstelling, Wittmann voor Abt en Munoz, het was lang geleden we dit nog mochten meemaken. Onze landgenoot Laurens Vanthoor, die ook voor Signature uitkomt, vond weer zijn draai niet en strandde op de zevende plaats.
Het leek weer een verloren race voor onze landgenoot te worden, maar het weer zou alles veranderen. De baan was na een regenbui bij de start nog behoorlijk nat, waardoor enkele rijders waaronder Wittmann, Munoz en Mehri kozen om op regenbanden te starten. In het begin van de race reden de rijders die gekozen hadden voor regenbanden dan ook weg van de rest van het veld. Vanthoor, die het altijd goed doet in de regen, werkte zich naar voren en was na half koers de eerste slickrijder, maar op 40 seconden van de leider Mehri.
De baan droogde echter snel op waardoor de leiders binnen moesten om slicks te monteren en zodoende de leiding aan Vanthoor cadeau deden. De Belg kreeg het wel nog aan de stok met zijn ploegmaat Abt, die probeerde de leiding over te nemen. Beide wagens raakten op een geven moment elkaar en Abt gaf op met een gebroken ophanging. Vanthoor won zo zijn eerste Euro Series race voor, een na zijn pitstop goed teruggekomen Wittmann en de Nederlander Melker.
Update: Achteraf besliste de wedstrijdleiding dat verschillende rijders, waaronder ook Vanthoor en Wittmann, te snel bleven rijden onder een gele vlag situatie. Resultaat is een straftijd van dertig seconden, waardoor Vanthoor zijn overwinning verliest, alsook Wittmann zijn tweede plaats. De overwinning gaat nu naar Nigel Melker voor Vanthoor en Wittmann.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op zaterdag 02 juli 2011 om 12:25


Andere publicaties op Racingworld.be...