Porto: Chevrolet alweer heer en meester - overwinningen voor Menu en Huff

Met de suprematie van Chevrolet in ons achterhoofd, en het gekende gegeven dat de RML-bolides ook nog eens de eerste drie startplaatsen bekleeden, was het eigenlijk op voorhand al duidelijk dat de Cruze's op het stratencircuit van Porto in race 1 voor alweer een klinkende overwinning gingen.
Het trio Menu, Muller en Huff laten dan ook snel de rest van het veld achter zich om elf ronden later in dezelfde volgorde over de finish te rijden. Daarmee was Alain Menu toe aan zijn derde overwinning van het seizoen. In een verder vrij saaie wedstrijd, is het de thuisrijder Tiago Monteiro die in de voorhoede als enige een plaats kan goed maken, en dat ten koste van Gabriele Tarquini. Beide SEAT piloten zetten hun SR op respectievelijke vierde en vijfde plaats neer. Tom Coronel wordt zesde en kon dus zijn startpositie in de ROAL Motorsports BMW behouden.

Race 2 is van een heel ander kaliber; al van bij de stilstaande start gaat het fout voor Robert Dalghren. Hij krijgt de Volvo niet aan de praat en blijft roerloos op de grid staan. Gelukkig weet iedereen de blauwe C30 te vermijden. Stefano D'Aste mist zijn start niet in de BMW en raakt goed weg voor de twee opzittende Chevrolet's van Muller en Huff. De Italiaan moet al zijn ervaring aanwenden om de nerveuze BMW op de baan te houden. Er is dan ook geen houden aan, in ronde vier wordt hij eerst met het nodige trek en duwwerk door Muller voorbijgereden en even later weet ook 'Huffy' hem op snelheid voorbij te gaan. Even later wordt D'Aste ook nog bestraft met een drive through omwille van een valse start.

Robert Huff weet het gat te dichten met zijn ploegmaat Yvan Muller. Even later haalt hij de Fransman ook in, maar stuurt dan te snel de chicane in waardoor hij in contact komt met de Cruze van Muller met het afsnijden van de chicane als gevolg. Een toch wel erg optimistich manouevre van de Brit dat ook in de box niet met gejuich werd onthaald. Tiago Monteiro, aangemoedigd door het talrijke opgekomen publiek, wordt derde in de SEAT SR. Michelisz wordt in de oranje-zwarte BMW vierde net voor Tom Coronel die in de eindfase de aandringende Alain Menu kon afhouden.

Alweer Chevrolet die de plak zwaait en de voorlopige tussenstand toont dit ook duidelijk aan. Halverwege het kampioenschap mogen we al rustig stellen dat één van de drie blauwe Cruze piloten dit jaar op het hoogste schavotje eindigd en vragen we ons af of Monteiro of Coronel nog een bedreiging kunnen vormen voor de overige podiumplaatsen.

Voorlopige tussenstand

1. Robert Huff - Chevrolet Cruze - 227 punten
2. Yvan Muller - Chevrolet Cruze - 198 punten
3. Alain Menu - Chevrolet Cruze - 167 punten
4. Tiago Monteiro - SEAT Leon SR - 101 punten
5. Tom Coronel - BMW - 100 punten


   Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 03 juli 2011 om 19:31


Andere publicaties op Racingworld.be...