GT1: Paul Ricard: Nissan confirmeert grote vorm met overwinning in de kwalificatierace

JR Motorsports - Nissan GT-RJR Motorsports - Nissan GT-R
Niet poleman Westbrook maar het duo Krumm/Luhr schenken een sterk Nissan de overwinning in de kwalificatie race. Westbrook leek op weg naar de tweede plaats maar moest in de laatste ronde beide Young Driver Aston Martin’s voorbij laten. Maxime Martin eindigt vijfde op de Ford #41 van het Marc VDS Racing.
Beide Nissan’s op de eerste rij zijn ook het snelste weg en Dumbreck neemt de leiding voor Luhr. Volgen de twee Young Driver Aston Martin’s en de Corvette van Zuber. In het geharrewar van de eerste ronden raakt de Ford van Leinders/Hennerici betrokken bij een aanrijding en al snel zien we de safety car de baan op rijden. Na tien minuten wordt de koers weer vrij gegeven.
 
Beide leidende Nissan’s blijven de race domineren en Dumbreck schiet als eerste de stands binnen voor zijn pitstop. Luhr volgt een ronde later en de pitcrew van deze laatste is net iets sneller zodanig dat Krumm de leiding overneemt en voor Westbrook de baan opkomt. Volgen nog steeds de twee Young Driver Aston Martin’s, terwijl de Marc VDS Ford #41 mooi opgeklommen verwikkelt is en in een gevecht is met de Nissan #21 voor de vijfde plaats. De Nissan krijgt echter een drive through en laat de Ford naar de vijfde plaats rijden.
 
Lang lijkt het dat Nissan de dubbel gaat behalen maar op het einde van de race krijgt Westbrook problemen met de banden en ziet de twee Aston Martin’s naderen. In de laatste ronde gaat Enge de Nissan voorbij en in de laatste bocht doet Mücke hetzelfde. Een ontgoochelde Westbrook grijpt dus op het laatste ogenblik naast het podium. Ondertussen hebben Krumm/Luhr de overwinning al binnengehaald. Martin/Makowiecki eindigen dus mooi vijfde voor de Hexis Aston van Hohenadel/Piccini. Winkelhock/Basseng komen als zevende over de lijn met een Lamborghini die kampt met motorproblemen. De tweede Lamborghini had wegens identieke motorproblemen de race toen al verlaten. Ook geen geluk voor de drie overige Ford GT’s die allen moesten opgeven.
 
Uitslag:
1.  Michael/Krumm/Lucas Luhr (Nissan GT-R)
2.  Tomas Enge/Alex Müller (Aston Martin DB9)
3.  Stefan Mücke/Darren Turner (Aston Martin DB9)
4.  Richard Westbrook/Peter Dumbreck (Nissan GT-R)
5.  Frederic Makowiecki/Maxime Martin (Ford GT)
6.  Christian Hohenadel/Andrea Piccini (Aston Martin DB9)
7.  Markus Winkelhock/Marc Basseng (Lamborghini Murcielago)
8.  Dimitri Enjalbert/Michael Rossi (Corvette Z06)
9.  Nick Catsburg/Enrique Bernoldi (Nissan GT-R)
10. Jamie Campbell-Walter/David Brabham (Nissan GT-R)


Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op zaterdag 16 juli 2011 om 22:01


Andere publicaties op Racingworld.be...