Jaguar terug naar Le Mans met LMP1?

JaguarJaguar
Het Britse magazine Autosport kwam vandaag met opmerkelijk nieuws naar buiten. Jaguar plant, aldus Autosport, een terugkeer naar Le Mans en dan nog wel in de hoogste klasse, de LMP1. Jaguar, dat al zeven maal Le Mans won waarvan de laatste maal in 1990, gaat dus nu voor een achtste overwinning.
Tata Motors, eigenaar van Jaguar, zou al langer rondlopen met plannen voor een terugkeer van Jaguar naar een topcompetitie en protypes is daarbij, gezien het verleden van het merk, een logische keuze. Het oprichten van het FIA WEC (World Endurance Championship) en het daarbij gaande nieuwe reglement gaven waarschijnlijk het nodige duwtje in de rug. De definitieve beslissing over een terugkeer zou al genomen zijn, een datum staat echter nog niet vast. Na Porsche wijst de interesse van Jaguar alvast op de aantrekkingskracht van dit nieuwe FIA-gesanctioneerde wereldkampioenschap. De kans dat nog andere grote constructeurs dit rijtje zullen vervoegen is dan ook zeer reeël.

Jaguar heeft een roemrijk verleden in de endurance racerij en won al zeven maal de 24 uren van Le Mans, de laatste maal in 1990 met de Groep C XJR-12. Het hoogtepunt van de racecarrière van het merk bevindt zich echter in de jaren vijftig, waar het type C en later het type D de te kloppen wagens waren in de Franse etmaalrace.

Foto: Jaguar press


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H du Mans op donderdag 14 juli 2011 om 18:26


Andere publicaties op Racingworld.be...