GT Masters: Nürburgring: Race 2: Alessi/Keilwitz winnen voor Martin/Lunardi

De ADAC GT Masters belooft vooralsnog spanning tot aan de meet. Met nog twee races te gaan, kent het kampioenschap met Diego Alessi en Daniel Keilwitz nieuwe leiders in de tussenstand nadat hun Corvette op zondag met de zege aan de haal ging. De Alpina van onze landgenoot Maxime Martin en Dino Lunardi, op zaterdag nog aan het feest, behaalde de tweede positie, terwijl dankzij Götz/Asch dezelfde duo's als gisteren op het podium eindigden. Martin en Lunardi staan dankzij hun podium op een gedeelde vierde plaats, op 18 punten van leiders Alessi/Keilwitz.
Maxime Martin behaalde eerder reeds de pole voor de vierde race op de Nürburgring in de ADAC GT Masters en bevond zich dus in een ideale positie om een uitstekende zaak in het kampioenschap te doen, te meer daar Christian Engelhart de wedstrijd vanuit de buik van het peloton diende aan te vatten. Waar Lunardi/Martin in juni nog eenmaal eerste en eenmaal tweede finishten, deed de Italiaans-Belgische tandem dat kunstje dit weekend nog eens vlot over. In de tussenstand voor het kampioenschap kruipen Lunardi/Martin dichterbij op de eerste plaats, al had er voor de Alpina-rijders ongetwijfeld meer in gezeten. Keilwitz legde reeds bij de start de basis voor zijn zege door Martin dan al te passeren. Martin bleef steeds aanklampen, maar kon nooit echt een vuist maken en trachten de Corvette te passeren. Het ballastgewicht dat de Belg moest meetorsen speelde daar ook ongetwijfeld in mee.

Eveneens na de verplichte pitstops bleef de rangorde vooraan de wedstrijd ongewijzigd en kon Alessi, die het stuur overnam van Keilwitz, de wedstrijd al bij al vrij eenvoudig controleren. De Duitser hield bij het vallen van de vlag twee seconden bonus over op de Alpina van Lunardi/Martin en 3 tellen op de Mercedes van Asch/Götz. De broers Stuck konden nog enigszins aanklampen en eindigden in hun Aston Martin Vantage net naast het podium, op een halve seconde van Asch/Götz.

Christian Engelhart finishte na een moeilijke wedstrijd pas als tiende en valt daardoor terug naar de tweede plaats in de tussenstand. Het enige positieve element voor de Duitser is dat hij de seizoensfinale kan aanvatten zonder succesballast. Of Engelhart de vier punten achterstand in het klassement kan goedmaken en of Martin/Lunardi alsnog kampioen worden in het hypercompetitieve Duitse GT3-kampioenschap, weten we over twee weken wanneer de ADAC GT Masters in het laatste weekend van september (28-30 september) hun seizoen 2012 afsluiten op de Hockenheimring.

Uitslag race 2 ADAC GT Masters Nürburgring september 2012

01. Alessi/Kielwitz (Corvette) 30 ronden
02. Lunardi/Martin (Alpina) +2.178
03. Asch/Götz (Mercedes) +3.293
04. Stuck/Stuck (Aston Martin) +3.899
05. Simonsen/Buhk (Mercedes) +20.203
06. Zumbrink/Heinz-Harald Frentzen (Corvette) + 26.987
07. Hürtgen/Schwager (BMW) + 35.101
08. Stippler/Christian Mamerow (Audi) + 37.184
09. Dolenc/Ragginger (Porsche) + 51.683
10. Engelhart/Tandy (Porsche) +52.361

Melden we tot slot nog dat Vincent Wouters voor een fotoreportage zorgde van deze tweede race ADAC GT Masters op de Nürburgring.

Foto's: Vincent Wouters


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in GT3
op zondag 16 september 2012 om 18:14


Andere publicaties op Racingworld.be...