Speedworld reageert op de aanslepende situatie

Nadat Speedworld eind vorig jaar reeds werk maakte van de kalenders en reglementen voor 2012 in de vorm van een hertekende Belcar en Belgian Touring Car Series (BTCS), bleken alle pogingen begin dit jaar uit te draaien op een maat voor niets. Goede ideeën bleken er in voldoende mate voorhanden te zijn, maar toch geraakte de RACB het niet eens met de verschillende promotoren over een te volgen weg. Eén communique werd uitgebracht, gevolgd door nog één, gevolgd door nog meer onduidelijkheid. Op bepaalde momenten leek het doel van onze nationale automobielbond ver af en had de communicatie meer weg van een ouderwets potje modderwerpen. Ook Speedworld besloot een persbericht uit te sturen, om weerwoord te bieden aan de negatieve spiraal van de afgelopen weken; u leest de tekst integraal hieronder...
Beste autosportliefhebber, piloot, teamchef,
 
In de eerste plaats willen we jullie allemaal hartelijk bedanken voor de massale steun- en sympathiebetuigingen die we van jullie mochten ontvangen sedert 6 februari 2012 (nvdr. zie Speedworld organiseert in 2012 niet de nationale circuitkampioenschappen).
 
Zoals reeds gezegd had de familie Lemoine voor seizoen 2012 een nieuw team samengesteld. De bedoeling was om met dit team de Speedworld evenementen nog beter uit te bouwen, en de competities te organiseren  zodat ze zo goed mogelijk zouden aansluiten bij de wensen van teams en piloten.
 
De kampioenschappen stonden in de startblokken, de kalenders voor seizoen 2012 waren reeds gecommuniceerd naar de pers op 14 december en nog eens naar teams en piloten op 19 december 2012.
 
Maar door de eenzijdige en twijfelachtige beslissing genomen door RACB op 6 februari, werd ons project stopgezet nog voor het definitiefvan start kon gaan. En meteen kwam ook het volledige project op de helling te staan.
 
En ondertussen verstrijken de weken en komt de RACB noch met alternatieven, noch met oplossingen.
 
Een surrealistische situatie die voorvloeit uit een “politiek spelletje”, een persoonlijke afrekening,  met als gevolg… blijvende schade voor teams, piloten en … de autosport.  Er zijn door dit spel alleen verliezers : teams die geïnvesteerd hebben in wagens en infrastructuur, piloten die engagementen naar sponsors toe niet kunnen waarmaken, autosportliefhebbers die meetings zien wegvallen.
 
Waar situeert de autosport zich in dit ganse debat ?
 
Omdat we ons bewust zijn van de zorgen van de teams, de piloten, en iedereen die van ver of dichtbij iets met autosport te maken heeft, hebben wij besloten de rechtbank in te schakelen, om zo via een kortgeding zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen in deze situatie en er voor te zorgen dat de kampioenschappen in 2012 alsnog kunnen plaats vinden.
 
Een dergelijke procedure geeft ons de gelegenheid om onze argumenten – evenals de echte feiten - in een objectieve omgeving op tafel te leggen en te laten beoordelen.
 
We hopen van harte dat daarna de autosport zelf terug centraal mag staan, en niet meer wordt uitgevochten door persoonlijkheden maar dat de strijd zich voortaan mag afspelen …op het circuit !
 
Sportieve groeten,
 
Het Speedworld Team.

Foto: Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd op zaterdag 25 februari 2012 om 10:30


Andere publicaties op Racingworld.be...